کارنامه مدیریت جدید «ایدرو» در ۵۰سالگی

اگر بگوییم ایدرو دوباره به ریل برگشته است و بیشترین بهره‌برداری از برجام برای توسعه صنعتی را انجام داده و بیشترین جذب سرمایه‌گذاری خارجی را در کشور داشته، قطعا توسط اقتصادانان کشور مورد تایید قرار می‌گیرد.

ایدرونیوز – برجام یک فرصت برای تعاملات بین‌المللی در همه بخش‌ها، به‌ویژه در بخش‌های اقتصادی و صنعتی بود. سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران(ایدرو) به‌عنوان یک سازمان توسعه‌ای که در وزارت صنعت، معدن و تجارت، هدایت بخش عمده‌ای از صنایع را در مگاپروژه‌ها و توسعه صنایع در مناطق محروم، فعالیت در صنایع نفت و پتروشیمی و همچنین تکنولوژی‌های نوین دارد با بروز تحریم‌ها تقریبا از فعالیت باز ایستاده بود.

منصور معظمی رئیس هیات عامل ایدرو

منصور معظمی رئیس هیات عامل ایدرو

منصور معظمی که بعد از سال‌ها حضور در صنعت نفت، اواخر سال٩۴ به ایدرو آمد، مدیریت سازمانی را بر عهده گرفت که به‌خاطر محدویت‌های تحریم از نقش خود جدا شده بود.

او ایدرو را با یک سیستم توسعه‌گرا احیا کرد و ابتدا دو خودرو‌سازی ایران‌خودرو و سایپا را که با کاهش تولید روبه‌رو شده بودند، با همراهی مدیران این شرکت‌ها به تولید اقتصادی رساند و دوباره به تولید روزانه متوسط ۴۵٠٠ خودرو برگرداند.

او بعد از توافق برجام سریعا دست به‌کار شد تا سرمایه‌گذاری خارجی در جهت اشتغال و تولید در کشور را رقم بزند. انجام سرمایه‌گذاری مشترک در تولید و طراحی شیرهای کنترلی صنعت نفت با سرمایه‌گذاری مشترک جیوا گروپ ایتالیا، احداث کارخانه گیربکس اتوماتیک با مشارکت شرکت پانچ بلژیک در زنجان جهت تامین نیاز گیربکس‌های اتوماتیک خودروسازان داخلی با آخرین تکنولوژی روز دنیا و راه‌اندازی مرکز طراحی ازجمله اقدامات مدیرعامل ایدرو در این مدت بود. البته کمک به عقد قراردادهای بین‌المللی ایران‌خودرو و سایپا با پژو و سیتروئن نیز کار بزرگ دیگری بود که با نظارت ایدرو انجام شد.

همچنین یکی از وظایف ایدرو در فاز ١٧و١٨ پارس جنوبی که سال‌ها عقب افتاده بود توسط دکتر معظمی با یک برنامه منظم و ثبت رکورد‌های جهانی تحویل شرکت ملی نفت شد و فاز ١۴ هم به رشد ۴٠ درصدی رسید و راه‌اندازی شرکت‌هایی مانند GTO برای تبدیل گاز به اولفین نیز در بخش پتروشیمی حرکت بزرگ دیگر ایدرو در زمان مدیریت معظمی است.

بعد از واگذاری تامین دوهزار دستگاه واگن به ایدرو با هوشمندی ویژه دو سرمایه‌گذار این عرصه را از روسیه و فرانسه، جذب و طی یک قرارداد ساخت در داخل تامین واگن‌های مورد نیاز مترو و بین‌شهری را انجام داد و شرکت‌هایی مانند ایرایکو و واگن پارس که از بیکاری رنج می‌برند نیز دوباره به تولید برمی‌گردند و در کشتی‌سازی تعهد تحویل کشتی اقیانوس‌پیمای کاشان بعد ازسال‌ها تکمیل و با عقد قرارداد با شرکت دوو یک سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی با مشارکت کشتیرانی و شرکت ملی نفتکش به وجود آمد.

بازسازی شرکت قند دزفول پس از سال‌ها ویرانی و احیای بافت بلوچ در منطقه محروم ایرانشهر و طرح‌هایی مانند ساخت لاستیک در زابل، کرمانشاه و مرند صنعت را به مناطق محروم هدایت کرد.

توجه به دستاوردهای دانشگاهیان و سرمایه‌گذاری در تحقیقات آنها نیز یکی از کارهای معظمی بود که تولید غشای ممبران با حمایت و هدایت طرح دانشجویان دانشگاه شریف نیز یک فعالیت ارزشمند دیگر در ایدرو برای خودباوری جوانان بود.

انجام تمام مراحل قرارداد برای ایجاد خودروسازی با ٣٠ درصد صادرات با شرکت رنو، چهارمین خودروساز جهان طی یک فرایند دقیق نیز جزو فعالیت‌هایی است که در جذب سرمایه‌گذاری خارجی رخ داده است.

با این تعریف اگر بگوییم ایدرو دوباره به ریل برگشته است و بیشترین بهره‌برداری از برجام برای توسعه صنعتی را انجام داده و بیشترین جذب سرمایه‌گذاری خارجی را در کشور داشته، قطعا توسط اقتصادانان کشور مورد تایید قرار می‌گیرد.

منبع : اخبار خودرو