- ایدرو نیوز - http://idronews.ir -

ارزش های اجتماعی و زیست محیطی در سازمان های هیبریدی

به گزارش ایدرونیوز ، بیست و یکمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی با موضوع توسعه قابلیت های مدیریت منابع انسانی در رویارویی با چالش های سال ۹۸ با تمرکز بر مسئولیت اجتماعی شرکت (سازمان و کارکنان) در کرمانشاه با حضور مقامات استانی و مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی و صاحبنظران این حوزه برگزار شد.
ابوالفضل کیانی بختیاری؛ مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی طی سخنانی در بیست و یکمین همایش عرصه یادگیری با اشاره به شرایط جدید کسب وکار سازمان ها و رویکردهای جدید آنها برای مانایی و پایداری اظهار داشت: سازمان ها معمولا در نیمه عمر دچار یک وابستگی به مسیر یا Path Dependency می شوند و وابستگی به مسیر می‌تواند نهادها را «ناکارآمد» کند، سازمان های وابسته به مسیر به ‌سادگی و به ‌سرعت به تغییر اوضاع محیطی واکنش نشان نمی دهند.
مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی افزود: توانمندیهای پویا به توانایی بنگاه برای ادغام، ساخت و باز پیکره بندی شایستگیهای داخلی و خارجی به منظور پاسخگویی به محیطهایی با تغییرات سریع فناورانه گفته میشود، بنابراین توانمندیهای پویا توانایی سازمان برای دستیابی به اشکال جدید و نوآورانه مزیت رقابتی و مسیر سازی بر اساس توسعه “دارائی‌های مکمل” را میسر می سازد.
کیانی بختیاری در خصوص دوسوتوانی سازمان ها خاطر نشان کرد: منظور از دوسوتوانی، توانایی کار کردن با هر دو دست چپ و راست و به طور همزمان و برابر است و در مورد سازمانها، دو وجهی بودن نیازمند سازمان هایی است که هم از بهره‌ برداری و هم اکتشاف برای موفقیت استفاده میکنند.
کیانی بختیاری در خصوص سازمان های هیبریدی اظهار داشت: سازمان های هیبریدی گونه ای از سازمان های دوسوتوان هستند که از یک طرف دارای بال ماموریت اجتماعی و زیست محیطی است و از طرف دیگر دارای بال کسب و کار و درآمد زا می باشند.
مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی خاطر نشان کرد: مدل های کسب و کار این سازمان ها مرز میان سازمان ها انتفاعی و غیرانتفاعی را برداشته است بگونه ای که سازمان های هیبریدی می توانند در هر دو دسته انتفاعی/ غیر انتفاعی قرار بگیرند.
وی افزود: کارآفرینان سازمان های هیبریدی به دنبال ایجاد سازمان ها و بازارهای قابل قبول برای پرداختن به مسائل خاص اجتماعی و زیست محیطی هستند.
کیانی بختیاری در خصوص اصول فکری سازمان های هیبریدی گفت: ویژگی های این سازمان ها خلق ارزش برای زندگی سالم، عدالت محیطی و اجتماعی، پایداری محیط زیست، محصولات و خدمات با کیفیت برترمی باشد.
مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی ویژگی های مدیران و سیاست گذاران هیبریدی را چنین برشمرد: این افراد به عنوان معماران فرهنگی و شیوه های زندگی سالم و پایدار شناخته می شوند. آنان تنها برای امنیت خانه های خود ارزش و اهمیت قائل نبوده بلکه این ارزشها را با خود به مسیر شغلی آورده اند. این کارآفرینان آگاه به مسائل زیست محیطی و مدیران توسعه دهنده مفاهیم جدید کسب و کاری می باشند.
وی ضمن برشمردن عوامل کلیدی متمایز کننده سازمان های هیبریدی از سازمان های سنتی به بیان اصول پیاده سازی سازمان های هیبریدی پرداخت.وی افزود: رهبران سازمان هیبریدی دارای ارزش های اجتماعی و زیست محیطی قوی هستند که ماموریت سازمانی آنها را به پیش می برد و ارزش ها را از طریق فعالیت های روزانه و رویکردهای مدیریتی اعمال می کند. سبک این رهبران، رهبری مثبت از طریق اخلاقیات، مدیریت مشارکتی و تمرکز بر هدایت سازمان برای موفقیت های استثنایی است.
مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی ضمن برشمردن انواع سازمان های هیبریدی گفت: یک باور رو به رشد در مردم وجود دارد که ترکیب سود و مأموریت اجتماعی، یک راه موثر برای تولید ثروت اجتماعی است.
وی ضمن ارائه نمونه هایی از سازمانهای هیبریدی اظهار داشت: ۹۲ درصد از مصرف کنندگان تصویر مثبتی از شرکت های هیبریدی دارند زیرا از مسائل اجتماعی و تلاش های محیط زیست پشتیبانی می کنند.۸۷ درصد مشتریان، محصول شرکت های هیبریدی را خریداری می کنند، به این دلیل که به دغدغه آنها توجه می کند.۶۶ درصد از مصرف کنندگان حاضر به پرداخت هزینه اضافی برای حمایت از شرکت های هیبریدی هستند که به CSR متعهد هستند و افزایش اعتماد ۳.۲ برابری برای شرکت های هیبریدی بخاطر این نکته است که اغلب، امتیاز آنها در CSR از “متوسط” به “عالی” رسیده است.
دیگر سخنران افتتاحیه بیست و یکمین همایش عرصه یادگیری “هوشنگ بازوند” استاندار کرمانشاه بود.
وی در این همایش اظهار داشت: انتقال تجربه و آموزش برای مدیران ضروری است و در مواقع بحران بسیار کارساز می باشد.
وی در ارتباط با بحران ها گفت: در کشور ما از ۴۸ بلایای طبیعی حدود ۳۴ بلای طبیعی اتفاق می افتد که از این نظر جزو ۱۰ کشور اول جهان هستیم.
وی اظهار داشت: در چند زلزله بزرگ سال های گذشته در کشور تلفات جانی بسیاری متحمل شدیم که زلزله کرمانشاه نیز جزو زلزله های بزرگ کشور بود که شاهد کم شدن تلفات جانی در این زلزله بودیم.
بازوند بیان داشت: عموم بحران ها قابل پیشگیری هستند و اگر در زلزله ها اصول اولیه ساخت و ساز را رعایت کنیم تا ۶۰ درصد از خسارات زلزله کاهش پیدا می کند و خسارات کمتری را متحمل می شویم.
وی افزود: در دنیا هم بحران ها را پیش بینی و پیشگیری می کنند که چرخه مدیریت بحران را در این رابطه پیش بینی کرده اند.
وی تاکید داشت: مشارکت مردم در زمان بحران ها امری طبیعی و لازم است و با مشارکت مردم است که می توانیم وحدت ایجاد کنیم و بدون آن انسجام همگانی امکان پذیر نیست.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: تاکنون حدود ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بابت ساخت مسکن به زلزله زدگان استان پرداخت کردیم و ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بخش اشتغالزایی نیز برای زلزله زدگان در نظر گرفته شده است که از این مقدار ۷۰ درصد آن پرداخت و باقیمانده نیز به زودی پرداخت می شود.
وی در پایان تاکید داشت: ۵۶۰ میلیارد تومان نیز هزینه اسکان موقت زلزله زدگان بوده است و این زلزله در مجموع ۱۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بار مالی برای دولت داشته است.
در بخش دیگر این همایش احمد بذلی؛ قائم مقام مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی و رئیس همایش ضمن ارائه گزارش اجرائی بیست ویکمین همایش عرصه یادگیری آماری در این خصوص ارئه نمود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود راهبرد ایجاد سازمان های دوسوتوان را راهکاری برای مقابله با فضای پیچیده کسب و کار دانست .
وی با اشاره به دو سوتوانی ساختاری و زمینه ایی برای ساخت کسب‏ وکار دوسوتوان، باید رهبرانی را در سازمان داشته باشیم که بتوانند به‏ راحتی در محیط‏های دوسوتوان کار کنند.
رئیس همایش عرصه یادگیری ضمن بیان چالش های سازمان های دوسوتوان چالش های ذهنیت را سخت ‏ترین نوع چالش‏ ها بر شمرد و یادآور شد: در چالش های ذهنیت، با جوهره، تاریخچه، افتخارات و منطق غالب یک سازمان سروکار داریم .
قائم مقام مدیر عامل سازمان مدیریت صنعتی با طرح این سوال که با توجه به این چالش‏ها، چگونه می‏توانیم از بن‏بست‏های احتمالی عبور کنیم ، اظهارداشت : ایجاد فرهنگ سازمانی دوسوتوان، توانمند سازی پویا و کسب دانش مورد نیاز، شناسایی منابع و توانمندی ها ، بازآفرینی و نوترکیبی منابع، یکپارچگی و انسجام توانمندی ها، منابع و فرآیندها ، شناسایی شایستگی های محوری، خلق مزیت رقابتی و رهبری تحول آفرین و تاثیر گذاراز جمله راهکارهای درون سازمانی برای عبور از بن بست می باشد.